2023./2024. m.g. aktualitātes pedagogiem

01.09.2023.
Ekspozīcija „Zemes un biosfēras evolūcija”
Ekspozīcija „Zemes un biosfēras evolūcija”
Foto - LNDM arhīvs

Cienījamie pedagogi!

Esam pateicīgi Jums un ikvienam, kas bērniem māca iepazīt un saprast daudzveidīgo dabas pasauli un tās vērtību, jo tikai tā to var iemīlēt un tiekties saudzēt. Jaunajā mācību gadā novēlam ieinteresētus skolēnus, saprotošus vecākus, un lai ikdienas darbā izdotos sajust cieņpilnu attieksmi!

Latvijas Nacionālais dabas muzejs arī turpmāk piedāvā ekskursijas un nodarbības muzejā, kas papildinās 1.–12. klašu skolu mācību programmu saturu dabaszinībās, bioloģijā un ģeogrāfijā.

Joprojām dodamies izbraukumu nodarbībās uz skolām (Muzejs mūsu bagāžā). Pēc pieprasījuma pieejamas arī attālinātas nodarbības. Zemāk esam izcēluši jaunumus, kam aicinām pievērst uzmanību.

Oktobrī apmeklētājiem būs pieejama bezmaksas mobilā lietotne „Dabas muzejs”, kas apmeklējumu padarīs vēl informatīvāku un izklaidējošāku, piedāvājot gan audiogidu, gan spēles un skatīt muzeja krājuma priekšmetus 360 grādu attēlos.

Jau tagad zinām, ka gada izskaņa muzejā būs darbīga, jo apmeklētājiem gatavojam izstādi „SKUDRA”, kas vizuāli un informatīvi saistošā veidā stāstīs par Latvijas un pasaules skudrām.


Muzejpedagoģiskais piedāvājums – aicinām pievērst uzmanību jaunumiem

Nodarbība „Latvijas zīdītājdzīvnieki”
Mērķauditorija: 1.–4. kl.
Maksimālais dalībnieku skaits: 25
Aktivitātes veids: klātienē muzejā

Nodarbība „Meklējot dinozaurus”
Mērķauditorija: 3.–6. kl.
Maksimālais dalībnieku skaits: 25
Aktivitātes veids: klātienē muzejā

Nodarbība „Purva noslēpumi”
Mērķauditorija: 5.–12. kl.
Maksimālais dalībnieku skaits: 25
Aktivitātes veids: klātienē muzejā

Muzeja speciālistu veidotās izstādes virtuāli
Ja neizdevās apmeklēt kādu no izstādēm klātienē, pēc izstādes beigām piedāvājam tās virtuālo tūri, ko aicinām iekļaut arī izglītības procesā.

Izstāde „STOP! PIESĀRŅOTS!” virtuālā tūre


Plašāka informācija par muzejpedagoģisko piedāvājumu www.dabasmuzejs.gov.lv/pakalpojumi/skolam

Uzzināt vairāk par piedāvājumiem, pieteikties ekskursijām un nodarbībām iespējams darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.30, zvanot pa tālruni 26665406 vai rakstot e-pastu ekskursijas@lndm.gov.lv.


Aicinām ielūkoties muzeja video un priecāsimies sagaidīt muzejā!